Austria valmistub Ukraina oligarhi USA-le välja andma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venevastased meeleavaldused Viinis.
Venevastased meeleavaldused Viinis. Foto: SCANPIX

Austria võimud ütlesid reedel, et Ukraina oligarh Dmõtro Firtaš on vahi all ja võidakse loovutada Ühendriikidele.

Viini ringkonnakohtu teatel peeti Ukraina kukutatud presidendi Viktor Janukovõtsi toetajast suurärimees kinni kolmapäeva õhtul USA vahistamiskäsu alusel ning ta on «selle otsuse vaidlustanud».

Firtašile (48) määrati 125 miljoni euro suuruna kautsjon tingimusel, et kui ta selle ära maksab ja vanglast vabaneb, ei lahku ta Austriast.

«USA võimudele väljaandemise menetluse aluseks on kahtlustus altkäemaksus ja kuritegelikus organisatsioonis tegutsemises,» ütles kohtunik Andreas Hautz avalduses.

Ukraina meedia teatel kahtlustab USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) üht Ukraina rikkamat meest tihedates sidemetes Ukrainas sündinud Vene maffiapealiku Semjon Mogilevitšiga.

Mogilevitš on FBI kümne tagaotsituima isiku hulgas. Ta elab vabalt Moskvas ja arvatakse, et tal on head suhted nii endise linnapea Juri Lužkovi kui Ukraina julgeolekuteenistuse tippudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles