Erakonnad otsivad raha kultuuritöötajate palgatõusuks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Tiidus ja Mart Meri pärast tänaseid koalitsioonikõnelusi.
Urve Tiidus ja Mart Meri pärast tänaseid koalitsioonikõnelusi. Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) poliitikud kinnitasid, et tänastel koalitsiooniläbirääkimistel kõne all olnud kultuuri- ja spordipoliitikas parteidel suuri erimeelsusi ei olnud.

Reformierakonda kuuluv kultuuriminister Urve Tiidus ütles kõneluste järel ajakirjanikele, et tulevane koalitsioon lähtub oma tegevuses kultuuripoliitika põhialustest aastani 2020, mille riigikogu võttis vastu veebruari keskel.

Muu hulgas soovib koalitsioon sotsiaalseid garantiisid vabakutselistele inimestele ning laste ja noorte sporditreeneritele. Tiiduse sõnul peaks näiteks loovisikutel, kes saavad tulu mitmelt tööandjalt, tekkima võimalus summeerida sotsiaalmaksu.

Samuti kinnitas minister, et jätkatakse kultuuriobjektide investeeringuid. «Eesti Rahva Muuseum ehitatakse valmis. On alustatud Arvo Pärdi keskuse rajamist, see protsess läheb edasi. Suured investeeringud liiguvad kindla peale edasi,» ütles Tiidus.

SDEsse kuuluv riigikogu liige Mart Meri ütles pärast tänaseid kõnelusi, et erakonnad otsivad katet ka kultuuritöötajate palgatõusuks. «Katte leidmine ei ole väga lihtne, aga ma loodan, et midagi me saavutame, et ka kultuuritöötajate palk hakkaks lähenema haridustöötajate palgale,» lausus ta.

Samuti nimetas Meri riigiarhitekti küsimust ehk ruumilise planeerimise kompetentsikeskuse loomist, mille järele on tema sõnul praktiline vajadus ja mis on olnud jutuks juba kümme aastat. «Me seda teemat kompisime ka ja võimalik, et meil õnnestub ka siin teatud samme teha aasta jooksul,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles