Saksa energiakontsern hoiatas Berliini Moskvaga suhteid kahjustamast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi tehnik uurib gaasitorude rõhumõõturit.
Gazpromi tehnik uurib gaasitorude rõhumõõturit. Foto: SCANPIX

Saksamaa suurim elektritarnija E.ON hoiatas täna Berliini, et too ei kahjustaks Ukraina kriisi pärast «hooletult» oma suhteid Moskvaga.

Kontserni tegevjuht Johannes Teyssen ütles ajakirjale Der Spiegel, et kahe riigi suhetes valitsevad pinged võivad «viljakale partnerlussuhtele» komistuskiviks saada.

«Ma ei taha sekkuda välispoliitilistesse küsimustesse, kuid ma usun, et me oleme ajanud Ida suunal viimastel aastakümnetel väga vastutustundlikku poliitikat,» ütles Teyssen.

«Pikkamööda kogunenud usaldus ja meie majanduste lõimumine on viinud selleni, et Venemaal tegutseb enam kui 6000 Saksa ettevõtet.»

Teyssen märkis, et samal ajal on ka Vene ettevõtted investeerinud jõuliselt Saksamaale ning eriti just Saksa gaasisektorisse.

«See partnerlussuhe on muutnud olukorra meie mandril rahulikumaks. Seda ei tohiks hooletult ohtu seada,» lausus ta.

E.ON on investeerinud Vene elektrijaamadesse ligikaudu kuus miljardit eurot ning on suurim Venemaal tegutsev välismaine elektritarnija.

Samuti on kontsern üks Saksamaa suurimaid Vene gaasi maaletoojaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles