Afganistani presidendivalimistel osaleb üheksa kandidaati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abdul Rahim Wardak.
Abdul Rahim Wardak. Foto: SCANPIX

Afganistani endine kaitseminister Abdul Rahim Wardak teatas täna, et loobub 5. aprilli presidendivalimistel osalemast, riigipea kohta nõutab nüüd üheksa kandidaati.

Veteranpoliitik, endine kõrge sõjaväelane ning president Hamid Karzai kunagine nõunik Wardak ei suutnud valimiskampaania käigus oma toetust märkimisväärselt tõsta.

«Meie kampaania ei olnud algusest peale elujõuline,» ütles 68-aastane Wardak Kabulis antud pressikonverentsil. «Teatan täna, et võtan oma kandidatuuri tagasi ega liitu ühegi teise kampaaniameeskonnaga.»

Märtsi alguses teatas oma kampaania peatamisest ka Karzai vanem vend Qayum, kes otsustas toetada valimistel endist välisministrit Zalmai Rassouli.

Kaks ametiaega Afganistani riigipea olnud Karzai enam kandideerida ei saa, kuid ei ole ka ühelegi kandidaadile avalikult toetust avaldanud.

Valimiste suurfavoriitideks on praegu Rassouli kõrval ka endine välisminister Abdullah Abdullah ja endine rahandusminister Ashraf Ghani.

Selle aasta lõpuks lahkuvad Afganistanist järk-järgult NATO juhitavate rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (ISAF) lahingüksused, mistõttu usaldusväärsete presidendi- ja provintsivolikogude valimiste korraldamine tõotab kujuneda riigi jaoks oluliseks proovikiviks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles