Ida-Virumaal päästeti kortermaja tulekahjust inimene

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate veekraanid ja voolikud.
Päästjate veekraanid ja voolikud. Foto: Toomas Huik

Pühapäeval päästeti Ida-Virumaal Kiviõli linnas kortermaja tulekahjust vanem meesterahvas.

Pühapäeval kell 17.42 teatati häirekeskusele, et Ida-Virumaal Kiviõli linnas Aasa tänaval asuvast viiekordsest kivist kortermaja esimese korruse korterist, kus võib sees olla ka inimene, tuleb suitsu, teatas päästeameti Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Kohale sõitsid päästjad Kiviõli päästekomandost ja kiirabi. Päästjad sisenesid ühetoalisesse korterisse, mis oli suitsu täis, akna kaudu ning termokaamera abil leidsid toast voodis lamanud vanema meesterahva. Inimene toodi korterist välja ja anti üle kiirabile. Kiirabi viis kannatanu Ida-Viru Keskhaiglasse.

Kustutustööde käigus selgus, et tulekahju võisid põhjustada köögis taburetile asetatud järelvalveta jäetud sisselülitatud elektripliit  ja veekeetja.

Päästjad panid tulekahju levikule piiri kella 19.57-ks ning kustutasid lõplikult kella 20.40-ks. Päästjad tuulutasid korteris ruumid. Tulekahju tagajärjel sai tule- ning suitsukahjustusi kogu ühetoaline korter.

Ka ülemistesse korteritesse imbus suitsu, kuid elanikud kannatada ei saanud ning päästjate abi korterite tuulutamiseks ei vajanud.

Korteris, kus toimus tulekahju, ei olnud suitsuandurit.  Eluruumidesse on kohustuslik paigaldada suitsuandur. Suitsuandur annab tulekahjust varakult teada ning aitab ära hoida suurema varalise kahju. Päästeamet on võtnud eluruumide kontrolli märtsikuus tähelepanu alla. Kontrollitakse nii suitsuandurite olemasolu, kui ka kütte- ja elektriseadmete korrasolekut. Ühtlasi selgitatakse inimestele eluruumides peituvaid tuleohte ja tuleohutusnõuete vajalikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles