Vasakpoolsete liider: troika hüvitagu Kreekale tehtud kahju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras
Alexis Tsipras Foto: SCANPIX

Kreeka vasakpoolse opositsiooni liider Alexis Tsipras ütles pühapäeval, et rahvusvahelised võlausaldajad on sooritanud Lõuna-Euroopa vastu kuriteo ning troika peaks kasinusmeetmetega tehtud kahju inimestele hüvitama.
 


Tsipras ütles ajalehele Real News, et võlausaldajad on juhtinud Kreeka oma vigaste eelarvekalkulatsioonidega teadlikult «suurima humanitaarkatastroofini».

«[Minu erakonna] Syriza valitsus ei luba meie riigi ja Lõuna-Euroopa vastu sooritatud kuriteol karistuseta jääda,» lausus ta.

Syriza toetus on maikuiste Euroopa Parlamendi valimiste eel juhtivate konservatiivide omaga tasavägine - kummagi erakonna poolt kavatseb viimaste arvamusuuringute kohaselt hääle anda 15,5 protsenti Kreeka valijaist. Tsipras ise kandideerib Euroopa Komisjoni presidendi kohale.

Kreeka on 2010. aastast saadik saanud kaks rahvusvahelist abipaketti, mille koguväärtus on 240 miljardit eurot. Peale selle on maha kantud Kreeka võlgu 100 miljardi euro väärtuses.

Abipakettide tingimusena kehtestatud kasinusmeetmed on aga viinud riigi sügava majandussurutiseni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles