Krimmi hääletust vaatlesid neonatsid ja kommunistid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuntud Läti riigi peale kaebaja ja vene vähemuse küsimuse tõstataja Tatjana Ždanoka, nii Eesti kui Soome riigi vastu korraldatud aktsioonide ja Naši liikumisega seotud soome poliitaktivist Johan Bäckman ning koguni mitme Belgia neonatsiliikumise aktivist Luc Michel on vaid üksikud näited eri karva euroekstremistide jadast, kelle venelased eilseks Krimmi referendumit vaatlema meelitasid.

Lisaks Ždanokale oli Lätist Krimmi suundunud nende äärmuslikuma ja praeguseks Seimist välja langenud vene-erakonna Inimõiguste Eest Ühendatud Lätis liige Miroslav Mitrofanov.

Krimmis olid liikvel ka näiteks Nõukogude-nostalgia poolest tuntud Saksa vasakpartei Die Linke liige Hikmat Al-Sabty ja kreeka Kommunistlikku parteisse kuuluv eurosaadik Charalampos Angourakis.

Nii, nagu vasakäärmuslasi, oli Krimmi saabunud ka paremekstremiste. Näiteks aeg-ajalt juutide ja Slovakkia vastast vandenõud paljastava Jobbiku-partei eurosaadik Bela Kovacs Ungarist. Samuti venemeelne poliitikateoreetik Aymeric Chauprade Prantsusmaa Rahvusrindest.

Ja kui Austria Vabaduspartei (FPÖ) teatas möödunud nädalal, et nemad mitmetele Euroopa äärmusparteile Venemaalt tulnud kutset Krimmi hääletust vaatlema vastu ei võta, siis omal ajal Jörg Haideri eestvõttel FPÖst lahku löönud Austria Tuleviku Alliansi (BZÖ) eurosaadik Ewald Johann Stadler oli küll kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles