Autojuhtide napsutamine võetakse kogu Euroopas luubi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseinik alkomeetriga
Soome politseinik alkomeetriga Foto: Soome politsei

Täna algab liikluspolitseinike koostöövõrgustiku TISPOL teemanädala raames üle kogu Euroopa kontroll joobes sõidukijuhtide avastamiseks.

Politsei- ja piirivalveameti liikluspolitseinik Mairold Kikkase sõnul sagenevad suvekuudel juhtumid, kus peale grillipidu või muud koosviibimist istutakse alkoholi tarvitanuna autorooli ning see trend pole omane ainult Eestile.

«Üle-euroopalise aktsiooniga juhitakse probleemile täiendavalt tähelepanu ning paljudes riikides on analoogselt Eestiga käimas ka riigisisene liiklusohutuskampaania. Riigist sõltumata on sõnum üks: joobes juhtimise võimalikud tagajärjed on kas rängad või väga rängad,» ütles Kikkas.

TISPOLi teemanädal «Alkohol ja narkootikumid» kestab pühapäevani, eestisisene kampaania «Sõida kaine peaga» jätkub ka pärast seda. Politsei pöörab liiklusjärelevalve töös rohkem tähelepanu joobes juhtide avastamisele. Samuti on politsei väljas suvistel suurüritustel, et hoida ära alkoholi tarvitanud peoliste rooli istumine.

TISPOL on Euroopa liikluspolitseinike koostööorganisatsioon, mille liikmed teostavad teemanädalate raames sarnase sisuga politseilisi tegevusi kõigis Euroopa riikides samaaegselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles