Vene diplomaat üritas värvata Leedu ametnikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp.
Vene lipp. Foto: SCANPIX

Venemaa Vilniuse saatkonna diplomaat üritas värvata Leedu ametiisikut, et saada temalt infot Leedu eesistumise kohta Euroopa Liidus, teatas Leedu julgeolekuamet SSD täna avaldatud raportis.

Raporti kohaselt teostas Vene relvajõudude kindralstaabi pealuureosakonna heaks töötanud Valeri Katula Leedu riigiasutuste vastu «agressiivset luuretegevust».

Leedu välisminister Linas Linkevičius ütles, et Vene luureohvitseri tegevuse avastamine Venemaa Vilniuse saatkonnas on piisav ning teda ei kavatseta riigist välja saata.

Katula töötab Venemaa saatkonna teise sekretärina.

SSD andmetel üritas Katula värvata Leedu riigiametnikku, et saada temalt salastatud ja tundlikku infot Leedu eesistumise kohta ELis. Venelane palus infot ürituste ja prioriteetide, idapartnerluse assotsiatsioonilepete võimaliku allkirjastamise ja Leedut külastanud välisdelegatsioonide visiitide tulemuste kohta.

SSD teatel rakendati Katula suhtes «ennetavaid abinõusid ja hoiti ära tema edasine luuretegevus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles