Ligi enda jätkamisest: ära ei ütleks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi andis täna mõista, et sooviks Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) uues valitsuses jätkata rahandusministrina tööd.

Küsimusele, kas ta sooviks uues valitsuses rahandusministrina jätkata, vastas Ligi, et ega ta ära ei ütleks. Seda, kas ta valitsuses ka tegelikult jätkab, soovitas ta aga küsida neilt, kes seda otsustavad.

Uue võimuliidu lubadustest rääkides pidas Ligi oluliseks, et perede puhul rõhutakse tööhõivele, mitte ainult toetustele. «Tööjõu maksukoormuse langetamine on kindlalt asi, mis soosib tööhõivet, siis ka perede hakkamasaamist,» ütles ta.

Rahandusminister märkis siiski, et lapsetoetuste kahe- ja poolekordistamine tuleb väga järsku. Samas mõistab ta enda sõnul sotsiaaldemokraate, kes on sellist positiivset sõnumit kaua oodanud. «Arvan, et tulevasel peaministril on kõige üle hea meel, mis me teeme. Mulle tundub nii tema hoiakust,» ütles ta koalitsiooniläbirääkimiste järel ajakirjanikele.

Reformierakond ja SDE leppisid täna õhtul kokku ministrikohtade jaotuses, mille järgi on Reformierakonnal uues valitsuses peaministri, välisministri, siseministri, rahandusministri, tervise- ja tööministri, keskkonnaministri, väliskaubandus- ja ettevõtlusministri ning kultuuriministri koht. SDE saab valitsuses kaitseministri, sotsiaalhoolekande ministri, majandus- ja taristuministri, haridus- ja teadusministri, põllumajandusministri ja justiitsministri portfelli ning lisaks ka riigikogu esimehe ametikoha.

Reformierakonna juhatus arutab ministrikandidaatide nimetamist kas selle nädala teises pooles või järgmise nädala alguses. SDE kandidaadid peaksid selguma lähipäevil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles