Malaisia lennuki otsingud laienesid Hiina territooriumile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud lennuki pardal viibinud reisija sugulane näitab Pekingis silti, millel kuulutab, et alustab näljastreiki ja nõuab, et lähedastele räägitaks tõtt.
Kadunud lennuki pardal viibinud reisija sugulane näitab Pekingis silti, millel kuulutab, et alustab näljastreiki ja nõuab, et lähedastele räägitaks tõtt. Foto: SCANPIX

Hiina suursaadik Kuala Lumpuris Huang Huikang kinnitas, et Hiina on alustanud oma territooriumil ulatuslikke kadunud lennu MH370 otsinguid.

Suursaadik kinnitas, et Hiina võimud on teinud taustakontrolli kõigi 153 kadunud Boeing 777-200 pardal viibinud Hiina kodanikule ning kedagi neist ei ole põhjust kahtlustada terrorirünnakus või lennuki kaaperdamises.

Lennuk kadus radariekraanilt 8. märtsi varahommikul teel Kuala Lumpurist Pekingisse, lennuki pardal oli 239 inimest, neist 153 Hiina kodanikud. Sõjaväeradarite ja satelliitandmete põhjal välja arvutatud põhjapoolne lennukoridor, mida lennuk võis pärast sidesüsteemide väljalülitamist läbida, katab Hiina lääneosa.

Malaisia peaminister Najib Razak ütles laupäeval, et uute satelliitandmete kohaselt võis lennuk pärast sidesüsteemide väljalülitamist liikuda enam kui seitsme ja poole tunni vältel mööda kaht lennukoridori - kas Tai põhjaosa kaudu Kasahstani ja Türkmenistani piiri suunas või Indoneesia kaudu India ookeani lõunaosa suunas. Täpsemat asukohta satelliidiandmetest senistel andmetel kätte saadud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles