Kuritegevus langes viis protsenti

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurjategija
Kurjategija Foto: Toomas Huik

Justiitsministeeriumi koostatava kuritegevuse baromeetri andmetel pandi aasta esimese kahe kuuga toime 5845 kuritegu, mis on võrreldes eelmise aasta algusega 338 kuritegu ehk viis protsenti vähem.

Röövimiste arv vähenes 29 protsenti ja varguste arv viis protsenti. Sarnaselt eelmise aastaga vähenesid vargused eluruumidest ja sõidukitest, kuid kasvasid vargused kaubandusettevõtetest, teatas justiitsministeerium.

Esimest korda pika aja jooksul oli languses kelmuste arv, mida registreeriti 13 protsenti vähem kui eelmisel aastal samal ajal.

Vähem registreeriti ka liikluskuritegusid – 17 protsenti, seda peamiselt joobes juhtide arvelt.

Isikuvastaste kuritegude üldarv vähenes kolm protsenti, samas kehalisi väärkohtlemisi pandi toime kolme protsendi võrra rohkem. Raskeid isikuvastaseid kuritegusid – tapmisi ja mõrvu – registreeriti üks juhtum vähem kui 2013. aastal. Raskeid isikuvastaseid kuritegusid oli kokku kümme -  viis tapmist ning viis mõrva.

Dokumendi, pitsati ja plangi võltsimise kuritegude ning võltsitud dokumendi, pitsati ja plangi kasutamise kuritegude registreerimine kasvas märgatavalt, kuid valdav osa neist kuritegudest pandi toime varem. Mitmel juhul oli tegu üksikute isikute poolt toime pandud rea sarnaste kuritegudega, kusjuures samad isikud esmalt võltsisid dokumendi ning seejärel kasutasid seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles