Lollide laev heiskab purjed

Tiit Tuumalu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lollide laeval: Morten rabeleb ämblik Pritzilla haardes.
Lollide laeval: Morten rabeleb ämblik Pritzilla haardes. Foto: Nukufilm

Eesti Filmi Instituut näitas eelmisel nädalal rohelist tuld pikale 3D-nukufilmile «Morten lollide laeval», eraldades selle esimese etapi tootmistoetuseks 169 383 eurot. Kokku kavatsetakse seda kolme aasta jooksul rahastada 800 000 euroga.


Meie mõistes pretsedenditult suure eelarvega – 5,7 miljonit eurot – linateose kaastootjad Iirimaa ja Kanada peaksid rahakotirauad avama lähiajal. Nende osakaaluks on arvestatud 66% eelarvest ehk 3,8 miljonit eurot.

«Väga hea lugu, Kaspari karismaatilisus ja Nukufilmi maine maailmas,» põhjendas Nukufilmi stuudio juht Andrus Raudsalu kaastootjate entusiasmi.

Tema sõnul nähakse «Mortenil lollide laeval» perspektiivi ka rahvusvahelises kinolevis – just selle arvestusega võetakse see üles prilli- ehk 3D-versioonis. Samuti tuleb Kaspar Jancise ja Riho Undi käe all valmiv film paralleelselt välja eesti, prantsuse, inglise ja iiri keeles.

Nukkudest tegelasi on filmis 72, praegu valmistatakse nende mudeleid ja töötatakse dekoratsioonide makettide kallal. Võtted lähevad lahti sügisel, kestes järjepanu kaheksa kuud korraga nii Eestis kui Iiri stuudios Telegael. Linateos ise, mille pikkuseks on ligemale poolteist tundi, peaks ekraanidele jõudma 2016. aasta alguses.

Filmiinstituudi peaprodutsendi Piret Tibbo-Hudginsi sõnul võiks see olla lähiaastate oodatuim koguperefilm. «Ühelt poolt seikluslik ja lõbus, kuid samas pingestatud ja põnev jutustamislaad ning teiselt poolt loo allegooriline olemus peaksid selle põnevaks tegema nii kooliealistele lastele kui ka nende vanematele,» ütles ta.

Filmi aluseks on Kaspar Jancise populaarne lasteraamat «Seiklus Salamandril ehk Morten Viksi uskumatud juhtumised lollide laeval», mis ilmus 2010. aastal. See on lugu 7-aastasest Mortenist, kes satub võlurist putuka abiga omaenda mängulaevale ja seisab seal silmitsi mitmesuguste ohtudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles