Tarmo Kriis vabandas MHD esitamisega venitamise pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kriis.
Tarmo Kriis. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni ees esmaspäeval aru andmas käinud Eesti Tööandjate Keskliidu juht ja töötukassa nõukogu esimees Tarmo Kriis vabandas majanduslike huvide deklaratsiooni (MHD) esitamisega venitamise pärast ning lubas oma käitumist edaspidi parandada.

Erikomisjoni rahvaliitlasest esimees Jaanus Marrandi kinnitas BNS-ile, et nüüdseks on Kriisil deklaratsioon esitatud ning mingit muud põhjust peale hooletuse tal selle esitamata jätmiseks ei olnud.

«Ta põhjendas meile hilinemist asjaoluga, et tal on vaja deklaratsioon esitada nii mitmesse kohta. Vabandas hilinemise pärast ja lubas edaspidi hoolikam olla,» rääkis Marrandi. «Iseenesest on tegemist ju pisiasjaga, aga kuna ta oli ainus enam kui 300 inimesest, kes deklaratsiooni õigeks ajaks esitamata jättis, siis pidasime vajalikuks tema käest komisjonis aru pärida.»

Kriisil on Marrandi sõnul olnud probleeme majanduslike huvide deklaratsiooni õigeaegse esitamisega ka mitmel varasemal aastal.

Erikomisjon jagas märtsis deklaratsiooni vormi ja täitmise juhendi välja 318 ametiisikule, kellest 316 saatsid selle täidetuna tagasi tähtaegselt 30. aprilliks ja üks endine ametiisik kahepäevase hilinemisega.

Õigeaegselt deklareerisid oma majanduslikke huve, varalist seisu ja varalisi kohustusi president, kõik riigikogu, valitsuse ja riigikohtu liikmed, riigisekretär, riigi peaprokurör, juhtivad riigiprokurörid ja juhtivprokurörid, ringkonna-, haldus- ja maakohtute esimehed, Eesti Panga president ja nõukogu liikmed, kaitseväe juhataja, õiguskantsler, riigikontrolör, riigikontrolli peakontrolörid, maavanemad, teaduste akadeemia president, samuti rahvusraamatukogu nõukogu, rahvusringhäälingu nõukogu, rahvusooper Estonia nõukogu, tagatisfondi nõukogu, kultuurkapitali ja arengufondi nõukogu liikmed.

210 deklaratsiooni avaldatakse pärast nendega tutvumist ja vajadusel andmeväljade täpsustamist Riigi Teataja lisas hiljemalt 1. juulil. Ülejäänud deklaratsioonid avalikustamisele ei kuulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles