Mihkelson kutsus Euroopat üles karmimaid samme astuma

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ütleb, et Euroopa sanktsioonid näitavad Venemaale vaid seda, et Euroopas ei suudeta üksmeelele jõuda.

Mihkelson ütles Postimehele, et esmaspäeval kehtestatud sanktsioonid on vaid märk sellest, et Euroopas puudub valmisolek tõsisemateks sammudeks. Euroopa Liidu ja USA kehtestatud viisapiirangud ja vara külmutamised on Mihkelsoni sõnul vaid killud ettepanekutest, milles kõik 28 Euroopa riikide esindajat kokku leppida suutsid. «See on absoluutne miinimum,» ütles Mihkelson.

Täna rahvusvahelisele uudistekanalile Al Jazeera intervjuud andes oli Mihkelson veelgi kategoorilisem. Ta ütles, et see, mis Krimmis toimub, meenutab seda, mida Balti riigid juba eelmisel sajandil kogesid. «Selles mõttes ei peaks ainult meie muretsema, vaid ka rahvusvaheline kogukond,» ütles Mihkelson Skype’i vahendusel. Ta kutsus Euroopa riigipäid üles selgemalt näitama, et Venemaa tegevus ei ole aktsepteeritav.

Postimehele antud intervjuus lisas Mihkelson, et Euroopa nõrgad sanktsioonid ja Vene meedia propaganda võib Kremlini otsustajate seas luua pettekujutelma, et nende tegevustele ei pruugi järgneda karistus. «Kui sanktsioonide arutelu alguses on laual üks number ja lõpuks jääb sellest heal juhul alles üks viiendik, siis see näitab, et valmisolekut tõsisemateks sammudeks Euroopas täna hetkel veel ei ole.»

Sanktsioonide nimekiri tuleb uuesti arutlusele Euroopa Liidu ülemkogus selle nädala lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles