Uppujat päästma läinud komando leidis jääaugust talisukelduja

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sukeldumisvarustus
Sukeldumisvarustus Foto: Andres Haabu

Lõuna häirekeskus sai päise päeva ajal äreva teate, et kalamees vajus läbi jää ning saatusliku augu kõrval on vaid tema kollane ämber.

Häirekeskusele helistas inimene Saadjärve äärest, et nägi eemalt, kuidas kaldast sadakonna meetri kaugusel juba üsna õhukesel jääl askeldanud kalamees järsku kadus, jääaugu äärele jäi vaid kollane ämber, kirjutab Õhtuleht.

Teate saanud päästjatele tähendas see ärevaid hetki, sest väljakutse aste näitas, et abivajaja seisund on raske ja võib-olla eluohtlik. Augu juurde jõudnud päästjate üllatus oli aga suur, kui veest ilmus välja maskiga mehe pea.

Kõigile kergenduseks selgus, et jääaugus polnud mitte kalamees, vaid sukelduja, kellega oli kõik korras ning kes mingit arstiabi ei vajanud.

Sukeldumisklubi Maremark instruktor Alo Toom ütleb, et ohutuseeskirja kohaselt hobisukelduja üksi jääauku minna ei tohi, kuid neljapäeval käis Saadjärves mees, kel üksinda sukeldumiseks kõik vajalikud litsentsid olemas olid. Jääl oli sukelduja kollane kast, mis võis kaugelt vaadatuna tõesti ämbrina paista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles