Tai radar püüdis MH370 kadumise järel kinni tundmatu signaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud lennuki otsingud pole olnud edukad.
Kadunud lennuki otsingud pole olnud edukad. Foto: SCANPIX

Tai õhujõud teatasid täna, et riigi sõjaväeradar püüdis kinni «tundmatu lennuki» signaali mõni minut pärast seda, kui tänaseni kadunud Malaysia Airlinesi lennukilt laekus lennujuhtimiskeskusele viimane signaal.

Tai õhujõudude teatel jätsid ametiisikud informatsiooni edastamata, sest lennukit ei peetud ohuks.

Informatsioon avastati esmaspäeval pärast radarilogide kontrollimist, mida oli taotlenud Malaisia valitsus, teatas õhujõudude marssal Monthon Suchookorn.

«Tundmatu lennuk tuvastati kell 00:28 (Malaisia aeg 01.28, Eesti aeg kell 19.28 reede, 7. märtsi õhtul), kuus minutit pärast MH370 kadumist Lõuna-Hiina merel kursil Kuala Lumpuri ja Malaka väina suunas,» ütles ta AFP-le.

Aeg ühtib Boeing 777-200 transponderi viimase andmeedastusega kell 1.21 Malaisia aja järgi.

Viimane sõnum kokpitist - «Olgu, head ööd» tuli kell 1.19.

Monthoni sõnul oli lennuki signaal sporaadiline, ent Tai radar püüdis selle signaali hiljem põhja pool uuesti kinni enne kui see Andamani mere kohal kadus. «Kinnitust sellele, et tegemist võis olla lennuga MH370, ei ole,» sõnas ta.

Lennuk kadus Malaisia tsiviilradaritelt kell 1.30, kuid sõjaväeradaritel oli lennuk näha kella 2.15, pärast mida see kadus täielikult.

Monthoni sõnul ei kontrollinud Tai õhujõud oma ülestähendusi, sest lennuk «ei olnud Tai õhuruumis ning ei kujutanud riigile ohtu».

Reisilennuk Boeing 777-200 kadus radariekraanilt 8. märtsi varahommikul teel Kuala Lumpurist Pekingisse, lennuki pardal oli 239 inimest, neist enamik Hiina kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles