Kaks põhjust, miks kadunud Malaysia MH370 reisijad koju ei helistanud

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airways kadunud lennukit ja reisijaid oodatakse koju
Malaysia Airways kadunud lennukit ja reisijaid oodatakse koju Foto: SCANPIX

Lennukis kästakse telefonid välja lülitada, aga kui elu ohus, siis inimesed sellest ei hooli.

Isegi 12 aastat tagasi, 9/11 katastroofi ajal tegid kaaperdatud lennukite reisjad kodustele hädakõnesid. Kuid jäljetult kadunud MH370 pardal viibinud ei jätnud endast kõnelogidesse ega sostiaalmeediasse ühtegi märki. Sellel on kaks võimalikku seletust, arutleb Business Insider.

Esiteks, reisilennuki tavaline lennukõrgus on üle 13 kilomeetri. Nii kõrgelt on telefonil keeruline mobiilimastidega ühendust saada.

Teiseks, isegi kui lennuk oleks lennanud madalamal, pole selle lennu trajektooril piisavalt head mobiililevi. Mida kaugemal mastidest, seda nõrgem signaal. Kui lisada võrdusesse veel lennuki kiirus, on selge, et väikesel mobiiltelefonil on pea võimatu stabiilset ühendust saavutada.

Isegi kui raadiosignaal oleks olnud tugevam, poleks lennukitäie teadvusetute reisjate jaoks sellest kasu. Kui lennukikere kiiresti dehermetiseerus, kaotanuks kõik pardalviibijad kiiresti teadvuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles