Reformierakond toetab Randjärve jätkamist riigikogu aseesimehena

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Randjärv
Laine Randjärv Foto: Liis Treimann / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE) uut koalitsiooni loova Reformierakonna fraktsioon otsustas esitada homme riigikogu juhatuse valimistel aseesimehe kandidaadiks praegugi selles ametis töötava Laine Randjärve.

Aseesimehena soovib jätkata ka keskerakondlane Jüri Ratas, kelle kandidatuuri seab üles opositsioonilise Keskerakonna fraktsioon.

Riigikogu valib üheks aastaks esimehe ja kaks aseesimeest neljapäeva hommikul toimuval istungil. Tavaliselt saab riigikogu esimehe ja esimese aseesimehe koha koalitsioon ning opositsioonile jääb teise aseesimehe koht.

Riigikogu esimeheks saab suure tõenäosusega Eiki Nestor Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast (SDE), kellele annab selle ameti Reformierakonnaga üleeile võimukõnelustel saavutatud kokkulepe.

Teise kandidaadina pürgib riigikogu esimeheks tagasi uuest võimuliidust kõrvale jäänud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aseesimees Ene Ergma, kes on riigikogu juhatuses töötanud viimased kümme aastat.

«Tahame päris tõsimeeli anda riigikogu 101 liikmele homme võimaluse valida ka meie akadeemikut Ene Ergmat. Teades küll koalitsioonileppe olemasolu, läheme selle pakkumisega välja,» ütles IRLi fraktsiooni esimees Kaia Iva Postimehele.

Ta ei soovinud praegu veel öelda, kas IRL on valmis seadma Ergma ka aseesimehe kandidaadiks, juhul kui esimeheks saab Eiki Nestor. «Seda fraktsioon otsustab pärast esimehe valimisi,» lisas Iva.

Uuel Reformierakonna ja SDE koalitsioonil on parlamendis kokku 55 kohta. Opositsiooni jääva IRLi fraktsiooni kuulub 22 ja Keskerakonna fraktsiooni 21 riigikogu liiget. Lisaks on parlamendis kolm fraktsioonitut saadikut - Andres Herkel, Lembit Kaljuvee ja Kalle Laanet -, kes on parteitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles