Saarts: juhi väljavahetamine oleks SDE-le kahjulik

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLÜ õppejõud Tõnis Saarts.
TLÜ õppejõud Tõnis Saarts. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Ülikooli politoloogi Tõnis Saartsi hinnangul oleks juhi väljavahetamine enne valimisi Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale kahjulik ning populaarsust ei too ka avalikkuse ees toimuv võimuvõitlus.

«Minu meelest riskida enne valimisi täiesti uue juhiga ja tegelikult ka figuuriga, kes ei ole avalikkusele üldsegi nii tuntud kui näiteks Jüri Pihl ja mõned teised teenekamad sotsiaaldemokraadid, on väga riskantne. See annab väga selge signaali, et erakond ei tea, mis on tema püüdlused,» selgitas Saarts «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul peab erakonna juht olema karismaatiline, suutma suhelda eri valijagruppidega ning tal peab olema poliitika kujundamise võimekus ja suutlikkus hoida erakonda koos.

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni juht Eiki Nestor ütles «Aktuaalse kaamera» stuudios antud intervjuus, et jutud Jüri Pihli väljavahetamisest teda ei üllata, kuna nende erakonna uute võimalike juhtide kohta käivad pidevalt erinevad jutud.

SDE juhatus toetas esmaspäeval esimehe Jüri Pihli ettepanekut kutsuda sügisel kokku erakonna korraline üldkogu, kus valitakse erakonnale uued juhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles