Ilves: aitab klišeedest «Poola torumees» või «Eesti bussijuht»

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Raigo Pajula/Presidendi kantselei

Poolas riigivisiidil viibiv president Toomas Hendrik Ilves ja Poola riigipea Bronislaw Komorowski avasid täna Varssavis kahe riigi ettevõtjate äriseminari, kus Ilves kutsus üles klišeedest nagu «Poola torumees» või «Eesti bussijuht» loobuma.

«Meie – Eesti ja Poola – tahame olla uus Euroopa. Me olemegi uus Euroopa. Ja oleme uhked selle üle,» pöördus Eesti riigipea kümnete Poola ettevõtjate poole.

«Ma ei mõtle uut Euroopat selle mõiste vanas, alandavas tähenduses,» ütles Ilves. «Uus Euroopa, kuhu Eesti ja Poola kuuluvad, tähendab innovaatilisust, kiirust, edukust.» 

Ilvese sõnul aitab klišeedest, nagu «Poola torumees» või «Eesti bussijuht», sest tänases maailmas viivad edasi innovaatilisus ja oskus muutustega kiirelt kaasas käia.

Poola president Komorowski sõnul on Eesti ja Poola Euroopa Liidus kiiremini arenevate riikide seas. «Eesti on aga üks maailma tehnoloogilisemaid riike,» tunnustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles