Aaviksoo: kummaliste nimedega ministrikohtade juurdeloomine ei lahenda ju probleeme

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: Mihkel Maripuu

Haridus- ja teadusminister ning peatselt opositsiooni suunduv IRLi poliitik Jaak Aaviksoo leidis uuest võimuliidust rääkides, et kummaliste nimedega ministrikohtade juurdeloomine ei lahenda riigivalitsemise ees seisvaid probleeme.

«Sisuliselt on meil valitsemises probleeme küll, aga need ei jää mitte portfellide arvu taha kinni, vaid poliitilise tahte ja juhtimiskompetentside taha,» rääkis Aaviksoo ETV saates «Foorum».

«Aga praegusel juhul ma saan aru, et Reformierakonnal oli lihtsalt portfelle juurde vaja ja sotsid ei saanud vähemaga leppida kui IRL ja sealt need targad mõtted.»

Aaviksoo märkis, et põhimõtteliselt võiks niisugust valitsemise reformi kaaluda, aga seda kindlasti ei saa teha niimoodi, et «istutakse õhtuti kuskil tagatubades ja siis üllatatakse avalikkust sellega, et me tekitasime kummaliste nimedega ministrikohti juurde».

«Nüüd tuleb ikka kabinet sisustada, autohange välja kuulutada... ühe ministri hind on 300 000 eurot aastas, midagi pole teha,» tõdes Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles