Krimmist naasnud õpetaja: sealne olukord meenutab 1991. aastat Eestis

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christi Sepp.
Christi Sepp. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Krimmi praegune olukord meenutab 1991. aasta putši aegu, mil tollase Nõukogude armee tankid Eesti pinnale veeresid, arvab äsja Krimmist koju tagasi saabunud eesti keele õpetaja Christi Sepp.

Ta rääkis «Ringvaates», et temasse suhtuti Krimmis oldud aja jooksul kogu aeg väga hästi, aga viimasel nädalal tundis ta, justkui oleks 2007. aasta aprill uuesti tagasi tulnud, seitse aastat tagasi Lasnamäe vene koolis eesti keelt õpetanud Sepp tundis toona, kuidas õpilaste meelepaha toimunu pärast temale suunati, vahendas ERR Uudised.

Nüüd Krimmis öeldi talle viimastel päevadel, kui kuuldi, et ta on ELi kodanik, korduvalt, et EL algatas Maidani sündmused ning lasku kohalikel rahulikult oma elu elada.

«Ma ei tundnud otsest hirmu, aga mul tekkis abituse tunne,» ütles Christi Sepp, kes oleks pidanud Krimmis lastele eesti keelt õpetama kuni mai lõpuni, kuid Ukrainale kuuluva poolsaare hõivamine Venemaa poolt tõmbas sellele kriipsu peale, tööleping oli sõlmitud ju Ukraina võimudega.

Sepp märkis, et kohalikud elanikud imestasid tema pelgust kõikjal ringi liikunud Vene sõjaväelaste ees, kuna peavad neid oma sõpradeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles