Riigikogu esimeheks sai Eiki Nestor

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu valis täna salajasel hääletusel esimeheks Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluva Eiki Nestori, aseesimeestena jätkavad reformierakondlane Laine Randjärv ja keskerakondlane Jüri Ratas.

Esimehe valimisel hääletas Nestori poolt 54 ning tema vastaskandidaati, Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluvat senist spiikrit Ene Ergmat toetas 45 riigikogu saadikut.

Pärast esimehe valimist valiti riigikogu juhatusse kaks aseesimeest. Esimese aseesimehena jätkab valimistel 51 häält saanud reformierakondlane Laine Randjärv ning teiseks aseesimeheks sai 48 häälega tagasi keskerakondlane Jüri Ratas.

Uue juhatuse volitused kestavad ühe aasta ehk 2015. aasta kevadeni, kui ametisse astub uus parlamendikoosseis.

Reformierakonna ja SDE koalitsioonil on parlamendis kokku 55 kohta. Opositsioonilise IRLi fraktsiooni kuulub 22 ja Keskerakonna fraktsiooni 21 riigikogu liiget. Lisaks on parlamendis kolm fraktsioonitut saadikut - Andres Herkel, Lembit Kaljuvee ja Kalle Laanet -, kes on parteitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles