Vseviov: Eesti ründamine ei tuleks Venemaale kasuks

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaloolane David Vseviov ei usu, et Venemaa Eestit ründama hakkaks.
Ajaloolane David Vseviov ei usu, et Venemaa Eestit ründama hakkaks. Foto: Peeter Kümmel

Ajaloolase David Vseviovi sõnul ei tuleks Balti riikide ründamine meie idanaabrile kasuks, sest venelaste suhtumine väikeriikidesse ei ole sama mis Krimmi, kirjutab Õhtuleht.

Vseviovi sõnul ei saaks Eestis Ukraina stsenaarium korduda, sest Balti riikide annekteerimisega ei kaasneks sellist populaarsuse tõusu idanaabri võimude jaoks nagu Krimmi puhul. Ka ei näe venelased Eestit oma riigi ajaloolise osana ning siin ei ole Vene sõjaväe baase. Kui Venemaa kaalukski Eesti ründamise võimalust, oleks sellest neile rohkem kahju kui kasu.

«Olen vastu üleskutsetele panna Vene telekanalid kinni, sest propagandatoru meie suunas on nii suur ja vägev, et midagi analoogilist me vastu pakkuda ei suuda,» ütleb Vseviov. «Aga suudame olla ja olemegi paremad reaalse maailma poolest, mida inimestele pakkuda. Kui meil on demokraatia ja parandame majandusseisu, siis saavad inimesed võrrelda seda Venemaa oludega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles