ERRi juhatuse liikmete vähendamine ei leidnud toetust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhääling
Rahvusringhääling Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu lükkas teisipäeval 43 poolthäälega tagasi eelnõu vähendada Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liikmete arvu seniselt viielt liikmelt kolmele.

«Mulle tundub, et viie juhatuse liikme puhul on rahvusringhäälingus üsna ilmselge ülejuhtumine, mis tähendab, et erinevad juhatuse liikmed tahavad ennast tõestada ja lähevad süvitsi erinevate struktuuriüksuste töösse ja tekitavad ainult segadust,» ütles riigikogu liige Georg Pelisaar.

«Ka Margus Allikmaa on tunnistanud, et ringhäälingu juhatuses esineb ülejuhtimise tunnuseid,» sõnas Pelisaar. «Struktuuriesindajad ise tunnistavad, et väiksema juhatuse liikmete arvuga saab ka kindlasti hakkama ja võib-olla isegi paremini hakkama.»

Eelnõu kohaselt võimaldaks juhatuse liikmete arvu vähendamine kahe liikme võrra Eesti Rahvusringhäälingul hoida palgakuludelt (koos maksudega) kokku ligi 1,5 miljonit krooni aastas. Juhatuse liikmete arvu vähendamine kolme liikme võrra vähendaks kulusid 2,2 miljonit krooni ning nelja liikme võrra 3 miljonit krooni.

Seaduse muutmisega kuulunuks juhatusse juhatuse esimees ja kuni kaks juhatuse liiget vastavalt nõukogu otsusele. Seega saanuks eelnõu jõustumisel rahvusringhäälingul olla maksimaalselt kolmeliikmeline juhatus ning nõukogu otsusel on võimalik nende arvu ka vähendada.

Eelnõu kohaselt oleks juhatuse liikmete arvu vähendamisega võimalik ära hoida professionaalsete ajakirjanike koondamisi rahvusringhäälingus. «Samuti ei vaja ajakirjanikud ülejuhtimist ning juhatuse liikmete kõrge arv ei ole põhjendatud,» seisab eelnõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles