Eestisse saabub viis rahutustes kannatada saanud ukrainlast

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad kannavad Ukraina rahutustes haavata saanut.
Meeleavaldajad kannavad Ukraina rahutustes haavata saanut. Foto: AFP / Scanpix

Lähipäevadel tuuakse Eesti haiglatesse viis Ukraina tänavarahutuste ajal kannatada saanut. Kolm neist jäävad Tallinnasse ja kaks Haapsallu ravile.

Välisministeeriumi kinnitusel toetatakse kokku kuni kümne ukrainlase ravi 70 000 euroga.

Eestisse tuuakse nad koostöös Põhja-Eesti Regionaalhaigla, siinse Ukraina kogukonna, sotsiaalministeeriumi ning välisministeeriumiga.

Oleh Musii Maidani ravikeskuse peakontorist teatas, et peale Eesti on veel kuus riiki valmis Maidanis vigastatutele meditsiinilist abi pakkuma. Nende seas Leedu, Läti, Tšehhi, Kanada, Poola ja Saksamaa.

Eelmise nädala keskel saabus Saksamaale 24 Ukraina vigastatut. Kaks kolmandikku neist olid kuulihaavadega. Saksa kolonelleitnant Matthias Frank ütles uudiseagentuurile The Associated Press, et Ukraina ametnikud palusid neil vigastatuid ravida, kuna nende haiglates ei olnud enam piisavalt ruumi. Kokku võtab Saksamaa vastu kuni 40 Ukrainas vigastatut.

Veebruari lõpus Maidani väljakul toimunud vägivaldsete rahutuste jooksul sai ligi sada ukrainlast surma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles