Venemaa nõuab Mistrali-tehingu tühistamise korral Prantsusmaalt kahjutasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nime Vladivostok kandev Mistral on juba praktiliselt valmis ja peaks esialgse plaani järgi oktoobris Venemaale jõudma.
Nime Vladivostok kandev Mistral on juba praktiliselt valmis ja peaks esialgse plaani järgi oktoobris Venemaale jõudma. Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseministeerium teatas, et juhul kui Prantsusmaa katkestab Mistral-klassi laevade müügitehingu, nõutakse neilt kompensatsiooni.
 

Asekaitseminister Juri Borisovi sõnul kaitseb Venemaa lõpuni oma õigusi selles kokkuleppes ja nõuab lepingust taganemise korral Prantsusmaalt kompensatsiooni ning kõigi tehingu Venemaale tekitatud kahjude katmist. Võimaliku trahvisumma suurust ta ei täpsustanud.

Borissovi sõnul näeb leping algusest peale ette, et selle katkestamisele järgnevad karistusmeetmed. Kui Prantsusmaa Mistrali-tehingu tühistab, kahjustab see eelkõige tema rahvusvahelist mainet, hoiatas Vene asekaitseminister.

Prantsusmaa teatas täna, et lükkab otsuse Mistralite Venemaale müügi jätkamise või katkestamise osas edasi oktoobrisse, mil peaks toimuma esimese laeva Venemaale üle andmine.

Saksamaa ja Suurbritannia on teatanud igasuguse sõjalise koostöö lõpetamisest Venemaaga ning Prantsusmaa laevatehing, mis tekitas poleemikat juba sõlmimise ajal, on saanud lääneriikide kriitika osaliseks.

Venemaa ja Prantsusmaa allkirjastasid 2011. aastal 1,2 miljardi euro suuruse tehingu kahe Mistral-tüüpi sõjalaeva ostmiseks. Esimene Mistral peaks saadetama Vene sõjalaevastikule oktoobris, teine on Prantsusmaal ehitamisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles