Pildid: suurtükiväelased said tuleristsed

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna said kaitseväe keskpolügoonil suurtükiväepataljoni meeskonnad lahinglaskmistel 122mm haubitsatest H63 oma esimese laskmiskogemuse.

«Esimesed laskmised on kaadrikaitseväelastele justkui tagasiside tehtud tööst ning alles tulevikus saame ajateenijate oskustele hinnangut anda. Sellegipoolest võin täna öelda, et nii õpetajad kui õpilased on oma tööd teinud südamega,» ütles tulepatarei ülem leitnant Mihkel Kost kaitseväe peastaabi pressiesindaja teatel.

Nooremseersant Georg Astok jälgis täna laskmisi kõrvalt, sest rühmavanemana on tema ülesanne tagada rühmale tegutsemiseks kõik vajalik. «Nooremallohvitseride kursusel saime lasta koordinaatmeetodil, aga otselaskmised on lahedamad – näed tabamust vahetult oma silmaga,» leidis neli kuud tagasi haubitsaid tundma õppima hakanud Astok. «Tegemist on kindla ja vastasele ohtliku relvaga, selle tulejõud on muljetavaldav.»

Laskmiste eesmärk oli õpetada kõik kuus relvameeskonda tegutsema efektiivselt ning tabama otsesihtimisega kuni 1000 meetri kaugusel seisvaid sihtmärke. Kahe nädala pärast ootab ajateenijaid lahinglaskmine koordinaatmeetodil, kus sihtmärkide tabamiseks oma silmadest ei piisa ning koostööd tuleb teha teiste suurtükiväepataljoni eriala spetsialistidega - tulejuhtidega, tuletegevuse juhtimiskeskuse liikmetega, arvutajatega, mõõdistajatega ning ka meteoroloogidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles