Senaator McCain suhtub Venemaa sanktsioneerimisnimekirja huumoriga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John McCain
John McCain Foto: SCANPIX

USA ja Venemaa vahel on Ukraina olukorra pärast lahvatanud niinimetatud sanktsioonisõda, kus kaks riiki üksteise võidu lisavad sanktsioneeritavate nimekirja poliitikuid ja ärimehi.

Osa USA poliitikuid on uhked, et Venemaa tahab neid sanktsioneerida, kuna see näitab, et nad seisavad Ukraina õiguste eest, edastab Reuters.

USA vabariiklaste kunagine presidendikandidaat, Arizona osariigi senaator John McCain aga suhtub sellesse nimekirja huumoriga.

«Oletada võib, et kaotan kõik Venemaa riigifirma Gazprom aktsiad ning Moskvas mu salajane pangakonto külmutatakse,» muigas McCain.

Venemaa välisministeerium hoiatas eile, et USA poolt määratud sanktsioonidel on bumerangiefekt ning USA majandus saab hoobi.

Ministeeriumi teates seisis, et igale USA poolt kehtestatud majandussanktsioonile vastab Venemaa samaga.

Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov sõnas, et nad ei aktsepteeri USA sanktsioone. USA lisas eile sanktsioneeritavate nimekirja veel paarkümmend venelast, kelle USAs olevad varad külmutatakse. Venemaa vastas omapoolse sanktsioonidenimekirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles