Talibani hotellirünnaku ohvrite seas on enamuses naised ja lapsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani julgeolekujõud Serena lähedal.
Afganistani julgeolekujõud Serena lähedal. Foto: SCANPIX

Üheksa inimest sai surma Talibani rünnakus Kabuli luksushotellile Serena, teatavad Afganistani valitsusallikad. Hukkunute seas oli kaks last ja neli välisriikide kodanikku. Kuus inimest sai viga.


Afganistani asesiseministri kindral Mohammad Ayub Salangi sõnul tapsid nende riigi eriväed ka neli relvastatud isikut, kes välismaalaste seas populaarsesse hotelli tungisid.

Vastutuse rünnaku eest võttis endale Taliban. Ründajad, kes vanuselt olid teismeealised, sisenesid viietärnihotelli sokkidesse peidetud püstolitega kell 18 kohaliku aja järgi. Nad väitsid, et lähevad õhtusöögile.

Tule avasid vahepeal tualetti varjunud ründajad kolm tundi hiljem.

Hukkunute seas oli neli naist, kolm meest ja kaks last. Üks tapetud naine oli Uus-Meremaalt, üks Kanadast, üks mees Indiast ja üks Pakistanist. Ülejäänud tapetud olid afgaanid.

Vigastatute seas oli ka Afganistani parlamendisaadik Habib Afghan, keda tulistati näkku, kõhtu ja jalga.

Serena hotell asub ühe kilomeetri kaugusel presidendipaleest ja võtmeministeeriumitest. Selles ühes Kabuli kõige enam turvatud majutusasutuses elavad praegu ka aprillikuiste presidendivalimiste vaatlemiseks valmistuvad ÜRO vaatlejad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles