Uuring: päästeametit usaldatakse kõige enam

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästekeskuse õppus
Päästekeskuse õppus Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kõige enam usaldavad inimesed päästeametit, esmakordselt uuringusse kaasatud häirekeskus tõusis aga kohe usaldatavuselt teisele kohale, selgus Turu-Uuringute AS-i läbi viidud küsitlusest. Tõusma on taas hakanud valitsuse ja riigikogu usaldusväärsus.

Juba üle 10 aasta regulaarselt läbi viidava uuringu «Institutsioonide usaldusväärsus» selle aasta esimese kvartali tulemuste põhjal on institutsioonide usaldus tervikuna tõusnud viimase paari aasta kõrgeimale tasemele, olles keskmiselt 62 protsenti, teatas Turu-Uuringute AS.

Jätkuvalt peetakse vaadeldavast 26 institutsioonist kõige usaldusväärsemaks päästeametit, mida usaldas (täiesti ja pigem) kokku 96 protsenti elanikkonnast.

Teisele kohale asetus aga esmakordselt uuringusse kaasatud häirekeskus, millel usaldajaid kokku 88 protsenti ja kolmandale 86 protsendiga politsei- ja piirivalveamet. Kõik kolm tegutsevad siseministeeriumi valitsemisalas.

Võrreldes varasemate uuringutega on suurimad muutused toimunud aga Euroopa Liidu, valitsuse, riigikogu ja peaministri institutsioonide usaldusväärsuse osas – kui kõigi nimetatud institutsioonide usaldajata osakaalud hakkasid 2011. aasta kolmandast kvartalist vaikselt langema ja jõudsid oma aegade madalaimale tasemele 2012. aasta IV kvartalis, siis nüüdseks, käesoleva aasta esimeseks kvartaliks on saavutatud taas peaaegu languseelne ehk 2011. aasta neljanda kvartali usaldusväärsuse tase.

Uuring toimus Turu-uuringute AS üle-eestilise Omnibuss-uuringu raames 18. veebruar kuni 5. märts 2014. Uuringu üldkogumi moodustavad Eesti Vabariigi üle 14-aastased elanikud (REL 2011 andmeil 1 094 564 inimest). Uuringule
vastas 997 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles