Prantsuse paremäärmuslane õigustas Krimmi annektsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen ja Aymeric Chauprade.
Marine Le Pen ja Aymeric Chauprade. Foto: SCANPIX

Krimmi «referendumit» vaatlemas käinud paremäärmusliku Prantsuse Rahvusrinde (FNi) liige Aymeric Chauprade teatas, et tema arvates on Ukraina poolsaare liitmine Venemaaga õigustatud.


«Minu arvates on see referendum legitiimne,» ütles Chauprade Venemaa rahvusvahelisele propagandakanalile RT. «Me räägime pikast ajaloost. Me räägime vene inimestest, endise NSVLi territooriumist.»

Esimeste teadete kohaselt käis Chauprade Krimmis «referendumil» kui FNi liidri Marine Le Peni välispoliitikanõunik. See väide lükati siiski peagi ümber. Vaatlejad oletavad, et FN muutis oma seisukohta pelgusest kaotada sel kuul toimuvatel kohalikel valimistel hääli.

Nüüd räägib Chauprade, et käis Krimmis ennekõike politoloogi ja «geopoliitikuna».

Samas pole FNi venemeelsus sugugi saladus. Marine Le Pen on teatanud, et tema tunnustab «referendumi» tulemusi ja väljendanud Chauprade’iga kaunis sarnaseid seisukohti. Samuti on äärmuspartei korduvalt nii ELi kui USAd süüdistanud Ukraina poliitilisse kriisi sekkumises. Oma 2012. aasta presidendikampaanias kutsus Le Pen üles moodustama Vene presidendi Vladimir Putiniga strateegilist liitu, mis põhineks sügaval sõjalisel ja energiaalasel partnerlusel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles