Venemaa ähvardas «peegeldada» lääne sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa invasiooni vastane meeleavaldus Washingtonis.
Venemaa invasiooni vastane meeleavaldus Washingtonis. Foto: SCANPIX

Venemaa kavatseb «peegeldada» lääneriikide kehtestatud sanktsioone, kuid soovib sellest hoolimata Läänega koostööd edendada, ähvardas täna president Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov.


«Me reageerime vastastikususe põhimõtte alusel ning teeme seda iga kord,» lausus Peskov ajakirjanikele.

Pressisekretäri sõnul on Moskva vastanud Lääne esimestele sanktsioonidele ning kavatseb anda vastuse ka teisele sanktsioonipaketile.

«See ei jää meil märkamata. Asi on selles, et me ei soovi vastasseisu ja meie ei ole selle vastastikuse sanktsioneerimise algatajaks,» ütles Peskov.

«Meil on kahju, et meie partnerid laskuvad selliste meetmeteni, ja me peame neid meetmeid täiesti vastuvõetamatuteks. Me kavatseme neile iga kord võrdväärselt vastata, kuid toetame endiselt koostöö edendamist ja oleme sellest huvitatud,» sõnas ta.

Vene president Vladimir Putin ütles varem, et Moskva hoidub esialgu USA sanktsioonidele omapoolsete täiendavate karistusmeetmetega vastamast.

«Teate, nii esimesel juhul - Ameerika sanktsioonide – ja teisel juhul – Ukrainaga viisarežiimi kehtestamise puhul - peaksime me minu arvates esialgu omapoolsetest sammudest hoiduma,» ütles Putin Venemaa julgeolekunõukogu kohtumisel.

USA president Barack Obama laiendas neljapäeval nende Vene ametnike, isikute ja pankade ringi, kelle suhtes rakendatakse sanktsioone. Sanktsioneeritavate nimekirja lisati 20 seadusandjat ja kõrget valitsusametnikku. Varem oli Washington kehtestanud sanktsioonid üheteistkümnele Vene kodanikule.

Venemaa reageeris omapoolsete sanktsioonidega üheksa USA kõrge ametniku ja poliitiku suhtes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles