Eesti esimene suursaadik Tuneesias andis üle volikirja

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Jürgenson.
Sven Jürgenson. Foto: Välisministeerium

Eesti suursaadik Tuneesias Sven Jürgenson andis täna president Mohamed Moncef Marzoukile üle oma volikirja.

Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses rääkisid Eesti suursaadik Sven Jürgenson ja president Marzouki Eesti ja Tuneesia vahelistest suhetest, mõlema riigi majandusarengustest ning olukorrast maailmas. Kohtumisel oli juttu ka Eesti e-valitsemise alase kogemuse jagamisest Tuneesiaga. Samuti arutati riikidevaheliste kontaktide tihendamise võimalusi, edastas välisministeeriumi pressiosakond.

«Riikidevahelised suhted on head ning koostöövaldkondi on mitmeid,» ütles suursaadik Sven Jürgenson. «Majandussuhetele lisaks tuleks edasi arendada e-valitsemise valdkonnas juba toimivat riikidevahelist koostööd,» lisas ta.

Volikirjade üleandmisele eelnenud kohtumisel Tuneesia välisasjade riigisekretäri Fayçal Gouiaga vesteldi samuti kahepoolsete suhete arengust. Käsitlemist leidsid ka viisavabaduse küsimused. «Turismi vallas oleks oluliseks sammuks lisaks turismigrupi reisiga Tuneesiat külastavatele Eesti kodanikele vabastada viisanõudest ka individuaalreisijad,» ütles suursaadik Jürgenson.

Diplomaatilised suhted Eesti ja Tuneesia vahel kehtestati 29. juunil 1992. aastal. Pariisis resideeriv Sven Jürgenson on esimene Tuneesiasse akrediteeritud Eesti suursaadik. 2008. aastast tegutseb Tunises aukonsul Jelil Bouraoui.

Suursaadik Sven Jürgenson on sündinud 1962. aastal Tartus. Ta on lõpetanud Tallinna Polütehnilise Instituudi informatsioonitöötlemise eriala. Diplomaatilisel tööl on ta alates 1991. aastast, mil ta asus tööle Eesti saatkonnas Helsingis. Aastatel 1993–1995 töötas Sven Jürgenson Eesti saatkonnas Viinis. 1995–1996 oli ta välisministeeriumi rahvusvaheliste organisatsioonide ja julgeoleku büroo juhataja ning poliitikaosakonna juhataja asetäitja. Aastatel 1996–1998 töötas Sven Jürgenson välisministeeriumi poliitikaosakonna peadirektorina, olles samal ajal Tallinnas resideeriv Eesti suursaadik Türgis. Aastatel 1998–2000 oli ta Eesti suursaadik ÜRO juures ning 2000–2003 oli Jürgenson Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides. Aastatel 2003–2006 oli Sven Jürgenson välisministeeriumi poliitikaküsimuste asekantsler ning 2006–2010 töötas Jürgenson Presidendi Kantseleis välisnõunikuna. Alates 2010. aastast on Sven Jürgenson Eesti suursaadik Prantsusmaal ning 2011. aastast suursaadik Monacos.

Suursaadik räägib inglise, saksa, prantsuse, soome ja vene keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles