Täna Postimehes: Eesti kodanikud välismaa vanglates

Sigrid Kõiv
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Välismaistes vanglates istub kokku üle 250 Eesti kodaniku, kes on süüdi mõistetud näiteks varguste, isikuvastaste ja narkokuritegude, väljapressimiste, võltsimiste ning majandusalaste kuritegude eest.

Ent need on välisministeeriumile teadaolevad Eesti pärit vanglakaristuse kandjad ja välismaal vanglamüüride taga redutavate Eesti kodanike arv võib tegelikkuses veelgi suurem olla.

Soomes on 120 Eestist pärit kinnipeetavat. Rootsi vanglates istub 58 ning Saksamaal 25 Eesti kodanikku. Ecuadori vanglates istub kaheksa ja Tšiilis üks eestlane. Eestist umbes seitse korda väiksema Trinidadi ja Tobago saareriigi vanglamüüride taga on kaks eestlast ning Jaapani vanglates kolm Eesti kodanikku.

Venemaa vanglates on 19 Eestist pärit inimest, nende hulgas ka kodakondsuseta isikud. Viimase aja ilmselt üks kõige raskem Eesti kodaniku poolt toime pandud kuritegu leidis aga aset  möödunud aasta novembris Norras.

Loe lähemalt laupäevasest Postimehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles