Eesti suursaadik Rumeenias avas aukonsulaadi Bukarestis

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avas Eesti suursaadik Rumeenias Taavi Toom esimese Eesti aukonsulaadi Bukarestis. Eesti aukonsul Bukarestis on Ingrid Cristea Vendelin.

Suursaadik Taavi Toomi sõnul on Eesti ja Rumeenia suhted head, koostööd tehakse Euroopa Liidu ja NATO raames, kus riikidel on palju ühishuvisid. «Koostöö võiks olla aga veel intensiivsem majanduse ja kultuurisfääris ning Eesti esimese aukonsulaadi avamine Rumeenias aitab sellele kindlasti kaasa,» ütles suursaadik Toom.

Ka Eesti aukonsul Ingrid Cristea Vendelin märkis, et kindlasti tuleb edasi arendada Eesti ja Rumeenia vahelisi kultuurikontakte ning aukonsuli hinnangul võiks potentsiaali olla ka turisminduse arendamisel.

Uue Eesti aukonsuli tegevuspiirkonnaks on kogu Rumeenia territoorium. Aukonsulaat asub aadressil Str. Hagi Ghita nr 41, sector 1, Bukarest.

Aukonsul Ingrid Cristea Vendelin on sündimud 1973. aastal Tallinnas. Ingrid Cristea Vendelin on lõpetanud Pariisi Ülikooli ja tal on magistrikraad kinomatograafia ja audiovisuaalsete kunstide alal.

Aukonsul on töötanud Rumeenia telekanalis PRO TV ning olnud tegevdirektoriks agentuuris «Turn Studio». Hetkel tegutseb ta vabakutselise režissöörina. Aukonsul on olnud Eesti Päevalehe pressikorrespondent Bukarestis ja Pariisis ning andnud välja raamatu «Ly». Ingrid Cristea Vendelin on abielus ja tal on kaks last. Aukonsul räägib eesti, inglise, prantsuse, rumeenia, vene ja soome keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles