Türgi president: Twitteri-keeld saab õige pea läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kogunesid Türgi pealinnas Ankaras Twitteri keelamise vastu protestinud inimesed. Plakatitel on muu hulgas kirjas: «Ära puutu mu Twitterit!»
Eile kogunesid Türgi pealinnas Ankaras Twitteri keelamise vastu protestinud inimesed. Plakatitel on muu hulgas kirjas: «Ära puutu mu Twitterit!» Foto: SCANPIX

Türgi president teatas täna, et valitsus lõpetab õige pea riigis kehtestatud Twitteri-keelu. Populaarse mikroblogikeskkonna sulgemine tõi Türgile kaasa kõvasti kriitikat nii riigi seest kui väljast.

«Legaalselt pole võimalik internetti ja selliseid platvorme nagu Twitter kinni panna,» sõnas Türgi president Abdullah Gül Ankaras reporteritele enne Hollandi-visiidile siirdumist.

«Ma usun, et see probleem saab varsti läbi. Muidugi on antud olukord nii arenenud riigi kui Türgi puhul ebameeldiv. Riigil on regioonis kaalu ja ka tegeleb ta Euroopa Liiduga läbi rääkimisega. Seetõttu – varsti saadakse probleemist üle,» lisas Gül.

Ka kinnitas Türgi president, et USA sotsiaalmeediagigant on palganud kohalike võimudega läbi rääkimiseks ka juristi. «Twitteril polnud varem Türgis esindajat. Selliste gigantidega peaks olema head suhtluskanalid ja nüüd on neil siin jurist, kes nende heaks töötab,» ütles Gül.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles