OSCE: Lõuna-Osseetia tuleviku peavad määrama selle elanikud

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni OSCE peasekretär Marc Perrin de Brichambaut.
Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni OSCE peasekretär Marc Perrin de Brichambaut. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon OSCE peasekretär leidis, et Gruusia separatistliku piirkonna Lõuna-Osseetia tuleviku üle peavad otsustama selle elanikud.


OSCE peasekretär Marc Perrin de Brichambaut kinnitas Põhja-Osseetia pealinnas Vladikavkazis toimunud pressikonverentsil, et kaaluka poliitilise otsuse tegemisel peab arvestama piirkonna keerukat «ajalugu» ja «reaalsust», vahendas Interfax.

De Brichambaut lisas, et külastades Venemaale kuuluvat Põhja-Osseetiat mõistis ta, et side kahe Osseetia piirkonna vahel on väga tugev.

De Brichambaut avaldas lootust, et humanitaarabi Lõuna-Osseetia konfliktipiirkonda jõuab peagi Põhja-Osseetia ja Venemaa kaudu kohale.

Interfaxi teatel on Venemaa alaline esindaja OSCEs Anvar Azimov avaldanud soovi taotleda organisatsioonilt Gruusia põhimõttelist hukkamõistu Lõuna-Osseetias juhtunu pärast.

«Toimusid agressioon, genotsiid ja kuritegelikud teod. Asju tuleb nimetada õigete nimedega,» ütles Azimov Vldikavkazis ajakirjanikele. Azimov lisas, et Venemaa ei hakka pidama otsekõnelusi Gruusia presidendi Mihheil Saakašviliga.

Samuti kinnitas Azimov, et Venemaa pöördub Haagi tribunali või Euroopa Inimõiguste Kohtusse, et Lõuna-Osseetia elanikkonna vastu sooritatud kuriteod ei jääks karistuseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles