Türgi hoiatas Süüriat õhuruumi rikkumise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan. Foto: SCANPIX

Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan õnnitles täna sõjaväge seoses Süüria sõjalennuki allatulistamisega piiri lähedal ning hoiatas naaberriiki karmi vastuse eest oma õhuruumi rikkumise korral.

«Meie vastus saab olema jõuline, kui te meie õhuruumi rikute,» ütles ta valimiskoosolekul Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimile viidates.

«Ma õnnitlen peastaabi ülemat, relvajõude ja austatud piloote .... ma õnnitlen meie õhuväge.» sõnas peaminister.

Türgi meedia teatel hoiatas sõjavägi kaht piirile lähenenud Süüria hävitajat ning nõudis nende tagasipöördumist, kuid suunas piirkonda oma sõjalennukid, kui üks neist keeldus kuuletumast.

Damaskus süüdistas Türgit jultunud agressioonis.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmeil oli Süüria lennuk pommitamas Latakia provintsis tegutsevaid ülestõusnuid, kui ta tabamuse sai, süttis ja Süüria territooriumile kukkus.

Vabaühenduse sõnul on rühmituse Al-Nusra Rinne võitlejad saanud oma kontrolli alla piiripunkti Süüria loodeosas. Varem oli keskus teatanud, et Latakia provintsi Kasabi piirkonna lahingutes on hukkunud mõlemal poolel pea 80 võitlejat. Süüria julgeolekuallikate andmeil imbusid sissid piirkonda Türgist.

Türgi lennukid tulistasid mullu alla Süüria helikopteri, mis Ankara sõnul oli tunginud kahe kilomeetri sügavusele Türgi territooriumile.

Türgi on karmistanud lahingusse astumise reegleid pärast seda, kui Süüria õhujõud 2012. aasta juunis ühe selle hävitaja alla tulistasid. Uute reeglite kohaselt käsitletakse ähvardusena igasugust sõjalist lähenemist Süüriast Türgi piiri suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles