Uus opositsioon ei välista omavahelist koostööd

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Riigikogus tekib tuleval nädalal Keskerakonnast ning Isamaa ja Res Publica Liidust koosnev opositsioon ning kumbki partei ei välista omavahelist koostööd.

Riigikogu IRLi fraktsiooni liige Margus Tsahkna ja Keskerakonna juhatuse liige Jüri Ratas lubavad koostööd nii opositsiooni sees kui ka koalitsiooniga, ehkki Tsahkna sõnul on kaks erakonda ideoloogiliselt väga erinevad, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Eriti kui me vaatame Keskerakonna esimehe väljaütlemisi, siis need on IRLi poolt vaadatuna täiesti vastuvõetamatud. Aga opositsioonis me oleme konstruktiivne opositsioon,» ütles Tsahkna, lisades, et on ettepanekuid koalitsiooni poolt, mida IRL toetab, ja on neid, mille suhtes on erakond kriitiline.

Politoloog Tõnis Saartsi hinnangul ei moodusta Keskerakond ja IRL nii ideoloogiliselt ühtset opositsiooni kui oli Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide opositsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles