Roheliste eestkõnelejaks sai Aleksei Lotman

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lotman.
Aleksei Lotman. Foto: Peeter Langovits

Erakonna Eestimaa Rohelised (ERR) juhatus valis täna õhtul erakonna uueks eestkõnelejaks riigikogu liikme Aleksei Lotmani.

Lotman kinnitas Postimees.ee´le, et juhatus valis ta esimeseks eestkõnelejaks ning on võimalik, et ametisse määratakse veel teisigi eestkõnelejaid.

Lotmani sõnul valmistuvad Eestimaa Rohelised üksmeeles ja kõigi jõududega eelseisvateks riigikogu valimisteks ning erakond loodab saada uues parlamendis vähemalt 11 kohta. «Kõik eeldused selleks on olemas. Roheline mõtteviis kogub jõudu ja populaarsust kogu maailmas,» märkis ta.

Bioloogi haridusega Lotman on roheliste erakonna asutajaliige, riigikogu liige ning maaelu komisjoni aseesimees, EL asjade komisjoni liige ja Tiibeti toetusrühma esimees. Käesoleva aasta alguses valiti ta Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) keskkonnakomitee esimeheks.

Mai lõpus toimunud roheliste üldkogul valiti erakonna üheksaliikmelisse juhatusse Aleksander Laane, Aleksei Lotman, Andres Siplane, Jaan Vaabel, Rasmus Lahtvee, Tanel Ots, Terje Põvvat, Toomas Trapido ning Triin Veber.

Mai keskel viskas erakonna eelmine juhatus erakonnast maine kahjustamise pärast välja 20 siseopositsiooni kuulunud inimest, nende seas ka endise esimese eestkõneleja Peeter Jalaka ja mitu juhatuse liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles