Sotside fraktsiooni hakkab juhtima Karel Rüütli

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli
Karel Rüütli Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimehe, kaitseministriks suunduva Sven Mikseri asemel hakkab partei riigikogu fraktsiooni juhtima erakonna aseesimees Karel Rüütli.

Rüütli astus SDEsse 2011. aasta alguses. Varem kuulus ta aastatel 2001-2010 toonasesse Rahvaliitu, kus juhtis muu hulgas nii erakonda kui ka partei fraktsiooni riigikogus.

Saadikurühma aseesimeesteks valiti täna Indrek Saar ja Kalev Kotkas, teatas SDE. Saare kõrval pidas seni fraktsiooni aseesimehe ametit Eiki Nestor, kellest sai eelmisel neljapäeval riigikogu esimees.

SDE ja Reformierakonna valitsuse peaministrikandidaat Taavi Rõivas teeb täna pärastlõunal riigikogus ettekande uue valitsuse moodustamise alustest, misjärel otsustab parlament talle valitsuse moodustamiseks volituste andmise. Senise info kohaselt peaks Rõivas koos tulevaste ministritega Kadriorgu minema kolmapäeval.

Reformierakonnale kuulub uues valitsuses peaministri, välisministri, siseministri, rahandusministri, tervise- ja tööministri, keskkonnaministri, väliskaubandus- ja ettevõtlusministri ning kultuuriministri koht. Ministrikandidaadid kinnitab erakonna juhatus täna õhtul.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus otsustas juba eelmisel nädalal esitada kaitseministriks erakonna esimehe Sven Mikseri, haridus- ja teadusministriks Jevgeni Ossinovski, justiitsministriks Andres Anvelti, majandus- ja kommunikatsiooniministriks Urve Palo, põllumajandusministriks Ivari Padari ja sotsiaalministriks Helmen Küti. Valitsuse seaduse muutmise järel saab Palost majandus- ja taristuminister ning Kütist sotsiaalhoolekandeminister.

Uus valitsus astub ametisse vande andmisega riigikogu ees, millega algavad uue ja lõpevad tagasi astunud valitsuse volitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles