TV: Krimmi omakaitsevägede algatajad laiendavad oma tegevust Lätis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimmi nn omakaitseväelased.
Krimmi nn omakaitseväelased. Foto: SCANPIX

Veebruari lõpus Moskvas asutatud organisatsioon Russkii Internatsional (Rusintern), mis usutavasti organiseeris Krimmi annekteerimiseks vajalikud omakaitseväed, on laiendamas oma tegevust Lätis, teatas pühapäeval Läti televisiooni saade «De facto».

Kremli toetusel tegutseva organisatsiooni aktivistid tegelevad Lätis venekeelse koolihariduse ja kodakondsuseta isikute kaitsega, vahendas telejaam.

Rusinterni liidrite seas on Läti kodanik Sergejs Malahovskis.

«Ma usun, et see organisatsioon on loodud kogumaks laialdast poliitilist toetust ja kõigil selle organisatsiooni aktivistidel on Vene julgeolekuteenistuste jõuline toetus,» ütles Läti kaitsepolitsei asejuht Juris Leitietis.

Rusinterni liidrid räägivad regulaarselt vajadusest kaitsta kogu maailmas vene «geneetilise koodi kandjaid», ning seda eriti just endistest nõukogude liiduvabariikides, teatas telekanal.

«Meieni on jõudnud andmed selle kohta, et nad kavatsevad Lätis aktiivselt tegutseda, keskendudes täpsemalt rahvusvähemuste küsimustele ning eriti just venekeelsete koolide kaitsele. Ja, mis kõige olulisem - nad üritavad korraldada massidemonstratsioone, massiliikumisi, võib-olla ka õpetada inimesi välja vägivaldsete meeleavalduste jaoks, nii et me jälgime selle organisatsiooni tegevust hoolikalt,» sõnas Leitietis.

Saate andmeil korraldas Rusintern ühe oma esimestest Läti vastu suunatud meeleavaldustest Läti saatkonna juures Moskvas, kus avaldati meelt Läti seadusandjate kava vastu kriminaliseerida nõukogude okupatsiooni eitamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles