Vene ja Ukraina välisministrid kohtusid Haagis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov ja tema Ukraina kolleeg Andri Deštšõtsa pidasid esmaspäeval Hollandis Haagis läbirääkimisi, edastas Vene välisministeerium.

Ministeerium postitas oma veebilehele ühise foto välisministritest, mis oli nende esimene kohtumine pärast Krimmi liitmist Venemaa koosseisu.

Lavrov ütles pärast kohtumist Deštšõtsaga, et pole «suur tragöödia», kui Venemaa peaks Krimmi annekteerimise pärast juhtivate tööstusriikide G8 ühendusest välja visatama.

Moskva viis väed Krimmi veebruari lõpus pärast endise Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši tagandamist ning kuulutas reedel poolsaare lõplikult Venemaa osaks.

Venemaa nimetab Janukovõtši tagandamist riigipöördeks ega pole naabri uut valitsust tunnustanud.

Deštšõtsa hoiatas pühapäeval usutluses USA telekanalile, et sõja puhkemise oht Ukraina ja Venemaa vahel kasvab.

«Ma ütleksin, et see kasvab,» sõnas ta pühapäeval ABC poliitikasaates «Nädal» («This Week»). «Me ei tea, mis (Vene presidendil Vladimir) Putinil meeles mõlgub ning mida ta otsustab. Seetõttu on olukord muutumas veel plahvatusohtlikumaks, kui see oli nädala eest.»

Pärast Krimmi Venemaaga liitmist kardavad Kiievi uued võimud ja nende lääneliitlased, et Putin on võtnud sihikule Ukraina idaosa ja valmistub sealsete venelaste kaitsmise ettekäändel sissetungiks. Putin on seda eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles