Türgis on Twitteri kasutamine pärast keeldu kasvanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Türgis on suhtlusvõrgustiku Twitter kasutamine pärast selle ärakeelamist märkimisväärselt kasvanud, märkis esmaspäeval USA välisministeeriumi eestkõneleja Marie Harf.

«Pärast seda kui valitsus Twitteri keelustas on türklaste säutsude arv kasvanud. Mis on huvitav, sest see on selge märk inimestele, kes üritavad sõnavabadust piirata -  see ei toimi ja see pole õige,» sõnas Harf.

Türgi president Abdullah Gül lubas nädalavahetusel, et valitsus tühistab nii kodu- kui välismaal rohkesti pahameelt tekitanud Twitteri-keelu juba varsti.

«Internetti ja teisi selliseid platvorme ei ole legaalselt võimalik sulgeda,» ütles Gül Ankaras enne visiiti Hollandisse. «Ma usun, et see probleem laheneb varsti.»

Sotsiaalmeedia igapäevane kasutajana Gül taunis reedel säutsuga valitsuse otsust Twiter sulgeda. «Sotsiaalmeediaplatvormide täieliku keeluga ei saa nõustuda,» ütles president, kelle Twitteri-kontol on üle nelja miljoni jälgija.

Tema sõnul ei ole «tehniliselt võimalik täielikult blokeerida juurdepääsu platvormidele, mida kasutatakse üle kogu maailma».

Türgi võimud blokeerisid neljapäeva hilisõhtul ligipääsu suhtlusvõrgustikule. Korruptsiooniskandaali sattunud peaminister Recep Tayyip Erdoğan oli mõni tund varem ähvardanud Twitteri ja teised sotsiaalmeediasaidid «välja juurida».

Riikliku uudisteagentuur Anatolia teatel blokeerisid võimud tehniliselt ligipääsu Twitterile, sest võrgustik eiras Türgi kohtu korduvaid käske kõrvaldada seadusevastaseks kuulutatud lingid.Türgis on Twitteril rohkem kui 10 miljonit kasutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles