Malaisia teade lennuki kukkumisest India ookeani pälvis kriitikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuala Lumpuri teade kaks ja pool nädalat kadunud olnud reisilennuki saatuse kohta enne selle rusude leidmist on saanud laialdase kriitika osaliseks.

Malaisia peaminister Najib Razak ütles eile, et satelliidiandmete uuema analüüsi kohaselt kukkus märtsi alguses kadunuks jäänud reisilennuk India ookeani lõunaossa.

Malaysia Airlines teatas 239 lennuki pardal olnud inimese lähedastele, et ellujäänuid oletatavasti ei ole

Najibi sõnul jagati informatsiooni reisijate sugulastega, lähtuvalt valitsuse «pühendumusest avatusele ja lugupidamisele perekondade vastu».

Lennuki pardal olnud 239 inimesest enamiku moodustavad hiinlased. Kadunud hiinlaste sugulased avaldasid teisipäeval Malaisia Pekingi saatkonna ees meelt, skandeerides muu hulgas «Malaisia valitsuses on mõrvarid».

Hiina valitsus nõudis Kuala Lumpurilt uute satelliidiandmete üleandmist.

Malaysia Airlinesi teatel annab lennufirma endast parima, et kohelda reisijate sugulasi hoole ja väärikusega, ning püüdis edastada peaministri sõnumit veel enne seda, kui valitsusjuht sellega esines.

«Edastasime informatsiooni perekondadele kas isiklikult või telefonitsi. SMS-i võimalust kasutasime üksnes lisakanalina, kindlustamaks, et kõik ligi 1000 reisijate pereliiget kuuleksid uudiseid meedia asemel meilt,» ütles firma tegevjuht Ahmad Jauhari Yahya.

Sotsiaalmeedias on reageeritud pahameelega firma otsusele teavitada reisijate lähedasi lennuki saatuse kohta SMS-i teel ning väljendatud mõistmatust selle üle, kuidas on võimalik teatada lennuki kukkumisest India ookeani ilma mingisuguste nö füüsiliste tõenditeta.

Malaysia Airlinesi reisilennuk kadus radariekraanidelt 8. märtsi varahommikul veidi pärast starti Kuala Lumpurist teel Pekingisse. Algselt Lõuna-Hiina merele keskendunud otsingud jõudsid viimastel päevadel välja India ookeani lõunaossa, kus Hiina lennukimeeskond nägi hulpimas «kahtlasi objekte», mille kuulumine lend MH370-le ei ole kinnitust leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles