BLRT ostab Leedus Baltija laevatehase

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fjodor Berman näitab Tallinna tehast peaminister Andrus Ansipile.
Fjodor Berman näitab Tallinna tehast peaminister Andrus Ansipile. Foto: Mihkel Maripuu

BLRT Grupp ostab Odense Steel Shipyardilt Leedus Klaipedas asuva AB Baltijos Laivu Statykla ning UAB Baltic Engineering Centre (Baltija Shipyard ja BEC).

Odense Steel Shipyardi tütarettevõtete müügisoov põhineb 2009. aasta augustis vastu võetud otsusele lõpetada laevaehitusalased tegevused.

«Odensee Steel Shipyard on BLRT Grupi kauaaegne partner, kellega seob meid üle 15 aasta pikkune koostöö. Mul on heameel tõdeda, et uued võimsused suurendavad BLRT Grupi tehnilisi ning logistilisi võimalusi, viies grupi laevaehitusalase tegevuse uuele, maailmatasemele nii Eestis kui Leedus,» ütles BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman.

«Võib olla väga rahul, et ostjaks on just BLRT Grupp, mis on äriringkondades tunnustatud tegija. Oleme kindlad, et BLRT saab olema hea omanik ja omanikuvahetus avaldab minimaalset mõju lepingupartneritele ning kohalikule kogukonnale,» ütles Odensee Steel Shipyardi tegevdirektor Peter Jann Nielsen.

Alates 1997. aastast, mil Odense Steel Shipyard omandas Baltija laevatehase, on investeeritud ettevõtte tehnoloogiasse ning tootmisse märkimisväärsed rahasummad. Korralikud müüginumbrid on tõestuseks ka töötajaskonna kõrgest kvalifikatsioonist ning tootmise efektiivsusest.

Täna annab Baltija Shipyard ning BEC tööd kokku ligi 1200 inimesele. Ettevõtte toodanguks on muuhulgas laevade pealisehitused, suuremad metallkonstruktsioonid Lindo Shipyardile ning teistele Euroopa laevatehastele. Ettevõte ehitab ka laevakeresid ning puksiirlaevu.


Ostu-müügi tehingu peab veel heaks kiitma Leedu konkurentsiamet. Eeldatava tehingu sulgemisaeg on selle aasta septembris. Pooled on leppinud kokku, et müügihinda ei avalikustata.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles