Uue valitsuse keskmine vanus väheneb üle kolme aasta

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas sai esmaspäeval riigikogult volitused valitsuse moodustamiseks.
Taavi Rõivas sai esmaspäeval riigikogult volitused valitsuse moodustamiseks. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Reformierakondlase Taavi Rõivase (34) juhitava valitsuse liikmete keskmine vanus saab olema üle kolme aasta madalam kui ametist lahkuval Andrus Ansipi valitsusel.

Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsuse liikmete keskmine vanus on 42,79 aastat. Ametist lahkuva Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu valitsuse liikmete keskmine vanus on 46 eluaastat.

Reformierakonna juhatus otsustas eile esitada Keit Pentus-Rosimannuse (38) taas keskkonnaministri, Urve Tiiduse (59) kultuuriministri, Jürgen Ligi (54) rahandusministri ja Urmas Paeti (39) välisministri kandidaadiks. Siseministriks esitas erakond senise justiitsministri Hanno Pevkuri (36), tervise- ja tööministriks Tartu linnapea Urmas Kruuse (48) ning väliskaubandus- ja ettevõtlusministriks peaministri nõuniku Anne Sullingu (37).

SDE juhatus on juba varem esitanud kaitseministriks erakonna esimehe Sven Mikseri (40), haridus- ja teadusministriks Jevgeni Ossinovski (28), justiitsministriks Andres Anvelti (44), majandus- ja kommunikatsiooniministriks Urve Palo (41), põllumajandusministriks Ivari Padari (49) ja sotsiaalministriks Helmen Küti (52). Valitsuse seaduse muutmise järel saab Palost majandus- ja taristuminister ning Kütist sotsiaalhoolekandeminister.

Uues valitsuses on 14 liiget, ametist lahkuv valitsus on 13-liikmeline. Uue valitsuse liikmete vanused on kokku liites 599 aastat, ametist lahkuval valitsusel aga 598 aastat.

Reformierakonna esimehe Andrus Ansipi  (57) juhitavas valitsuses on haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo  (60), keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus (38), majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts (47), põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder (49), rahandusminister Jürgen Ligi (54), regionaalminister Siim Kiisler (48), siseminister Ken-Marti Vaher (39), välisminister Urmas Paet (39), kaitseminister Urmas Reinsalu (38), sotsiaalminister Taavi Rõivas (34), justiitsminister Hanno Pevkur (36) ja kultuuriminister Urve Tiidus (59).

Reformierakonda kuuluv Taavi Rõivas, kes sai esmaspäeval riigikogult valitsuse moodustamiseks volitused, esitab uue valitsuse koosseisu presidendile kolmapäeval. Presidendil on seejärel kolm päeva, et nimetada valitsus ametisse.

Uus valitsus astub ametisse vande andmisega riigikogu ees, millega algavad uue ja lõpevad tagasi astunud valitsuse volitused. Seejärel vabastab president ametist eelmise, peaminister Andrus Ansipi juhitud Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu valitsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles