Ekspert: me ei pruugi kunagi teada saada, mis Malaisia kadunud lennukiga juhtus

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Asjaolu, et kadunud Malaysia Airlinesi lennuki otsimisele kulub palju aega, on lennunduseksperdi sõnul normaalne, samas aga säilib võimalus, et ei saadagi teada, mis lennukiga tegelikult juhtus.

Endine lennupääste koordineerimiskeskuse juht Tõnis Lepp rääkis «Ringvaates», et kadunud Malaysia Airlinesi otsingud on ajamahukad, sest otsida tuleb Euroopa suuruselt alalt, vahendas ERR Uudised.

Lepp pakkus järjest stsenaariume, mis võisid põhjustada kogu sidesüsteemi katkemise: näiteks oletas ta, et lennukis juhtus midagi sellist, mida me ei tea – kõik said korraga hukka või kaotasid kõnevõime, samuti on võimalus, et kõik lennukis olevad inimesed kaotavad korraga teadvuse, lennuk lendas autopiloodil edasi kuni kütust jätkus ning kukkus seejärel alla, kuid sellisel juhul jääksid Lepa sõnul tööle lennuki automaatseadmed, mis edastaksid hädasignaali.

Variant, et kõik tehnilised asjad läksid korraga rikki, ei ole Lepa hinnangul võimalik, sest siis hakkasid tööle süsteemid, mis ütleksid, et kõik süsteemid on korrast ära, ent asjaolu, et hädakutsungeid ei tulnud, viitab eksperdi sõnul asjaolule, et ikkagi kõik süsteemid oli välja lülitanud inimene.

«Selle lennukiga juhtus midagi, mida varem pole juhtunud,» ütles Lepp ning lisas, et tõenäosus, et me ei pruugi kunagi teada saada, mis selle lennukiga juhtus, on 50:50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles